cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Пилот пројекат „Свако дете има право да одраста здраво“

Пилот пројеkaт „Свако дете има право да одраста здраво“ реализuje  се у школској 2023/2024. години у 95 школа у Србији. Циљ пројекта је  развој позитивних људских вредности код ученика, унапређивање односа заснованих на међусобном поштовању и  сарадњи и солидарности уз уважавање различитости.

 

Пројекат се спроводи у  73 основне и 22 средње школе, а једна од љих је и Оновна школа ,,Вук Kараџић'' из Бајмока.  Пројекат подразумева 5 часова физичког васпитања недељно у вишим разредима, како би се јачао развојни систем физичког и здравственог васпитања и спорта.

 

Главни циљ овог пројекта је да се од наредне школске године уведу додатни часови физичког васпитања, као и редовни лекарски прегледи у свим школама у Србији.

 

Ученицима Основне школе “Вук Караджић” за време трајања овог пројекта биће урађена различита тестирања и стручни прегледи, како би се на крају могли упоредити са осталим резулатима.

 

Ученици и наставници физичког васпитања радо су се одазвали учешћу у овом пројекту, а надлежни истичу да је потребно унети додатне методе у раду са децом, како би се ученици мотивисали и имали позитиван став према физичким активностима.


Пројекат „Школски спорт – У здравом телу, здрав дух“ суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.

  


sr_RS
sr_RS