cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Пријем за успешне инђијске каратисте

Председник Општине Инђија Владимир Гак угостио је чланове Карате клуба „Сенсеи“ и захвалио им се на успесима које су постигли у претходном периоду. Чланови инђијског карате клуба постигли су историјски успех јер су, на недавно оджаном Светском првенству у Грчкој, освојили седам медаља, једну златну, три сребрне и три бронзане.

Међу најуспешнијима на овом такмичењу била је Милица Радић, каратисткиња клуба „Сенсеи“, која је донела три златне медаље са државног првенства и два сребрна и два бронзана одличја са светског првенства у Грчкој:


-Иза нас је доста одрицања, тренирања, напоран рад и труд. Веома смо поносни на све успехе које постижемо на такмичењима- истакла је каратисткиња клуба „Сенсеи“.


Милоје Марковић, оснивач и тренер Карате клуба „Сенсеи“ истиче да је више од 50 година у карате спорту и да је кроз овај спортски колектив прошло скоро 6000 чланова. Он је додао и да се број уписане деце смањује последњих година и апеловао на родитеље да децу усмеравају на спорт:


-Поносни смо на све успехе наших такмичара али, последњи, у Грчкој, за нас је од великог значаја. То је најбољи резултат, до сада, који је овај клуб постигао током свог постојања. Недавно смо се такмичили и на Европском првенству у Италији на којем су наши такмичари освојили пет медаља, три сребра и две бронзе- истакао је Марковић.


Председник Општине Инђија истакао је да ће локална самоуправа наћи начин да обезбеди средства за нормално функционисање клуба, који ради ван система Савеза спортова општине Инђија.


-Врхунски резултати младих каратиста обавезују нас да им обезбедимо услове за тренинге и одласке на такмичења, што ћемо и учинити у складу са њиховим потребама- истакао је на крају Гак.


Пројекат „Школски спорт – У здравом телу, здрав дух“ суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.

 
sr_RS
sr_RS