cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Заједничким снагама до још бољих услова за бављење спортом
Током недавне посете Бешки, насељу у Општини Инђија, министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић заједно са сарадницима посетио је Основну школу „Браћа Груловић“, Фудбалски клуб „Хајдук“ у Бешки и локацију на којој се гради спортска хала у поменутом селу инђијске општине.

Министар Гајић овом приликом рекао је да је евидентан напредак на пољу улагања у спортску инфраструктуру, спортске клубове и сам спорт у општини Инђија, а самим тим и у здравље нације и истакао важност стварања услова за бављење спортом. Такође, како је рекао, ресорно министарство пружиће и даље адекватну подршку.

-Општине као Инђија су светли примери како локална самоуправа сама гради спортске објекте и повећава улагања у спорт, у циљу развоја физичког васпитања, врхунског и рекреативног спорта- рекао је министар Гајић.

-Ја се заиста надам и био бих веома срећан да се сви овакви објекти у Србији користе на прави начин. Уколико децу не научимо да се баве физичким активностима у школи и ван ње, они сигурно неће моћи да буду врхунски спортисти и својој држави донесу медаље са великих такмичења.

Председник Oпштине Инђија Владимир Гак упознао је министра Гајића са корацима које предузима локална самоуправа у циљу унапређења услова за бављење спортом истакавши да је ове године из буџета предвиђено да се у спортске колективе и инфраструктуру уложи 230 милиона динара.


Такође, Гак је ресорног министра упознао и са динамиком радова на изградњи спортске хале и плановима за изградњу трибина на терену бешчанског фудбалског клуба.

-Поносан сам што градимо спортску инфраструктуру у селима инђијске општине, што стварамо нове могућности за децу и омладину, а спортска хала, сан свих Бешчана, биће до краја године стављена под кров- рекао је Гак и додао:

-У нашој општини функционишу 54 спортска колектива и средства која издвајамо доступна су свима. Веома сам срећан што сам имао прилику да министра Гајића лично упознам са свим корацима које предузима наша локална самоуправа када је развој спорта и спортске инфраструктуре у питању. Такође, веома смо поносни и на то како функционише школски спорт у нашој општини те су сва улагања, уједно улагања и у школски спорт и здраве навике свих наших ђака.

Током посете министар Гајић уручио је донацију Основној школи „Браћа Груловић“ у виду 40 лопти за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку, два рукомета гола, две табле са обручима за кошарку и мреже за одбојку и голове.

Директорка ОШ "Браћа Груловић" др Нада Џамић Шепа коју похађа 388 уленика захвалила се министру Гајићу и истакла да ће донирана опрема бити јака мотивација и посебан импут ученицима који живе и одрастају у  дигиталном добу, да спорт уврсте у своје свакодневне активности, без обзира да ли су већ чланови неког од спортских клубова или се баве спортом рекреативно.

Донација је уручена и представницима Фудбалског клуба „Хајдук“ Бешка и то 20 дресова, 20 маркера за тренинг и 10 фудбалских лопти.

-Наше је задовољство што је министар Гајић посетио наш колектив и донација коју смо добили данас је од великог значаја за наш клуб који се такмичи у Сремској лиги- рекао је Новица Темуновић, председник ФК Хајдук“ Бешка.

На крају посете општини Инђија, министар Гајић је истакао да ће са председником општине Инђија разговарати о могућностима да се министарство укључи у завршетак радова на спортској хали у Бешки.


Пројекат  „Школски спорт – У здравом телу, здрав дух“ суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.   

sr_RS
sr_RS