cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Пчеларима у Војводини додељено 35 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, организовао је данас доделу уговора за суфинансирање набавке нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство у 2023. години, као за инвестиције за подизање конкурентности у пчеларству. Из покрајинског буџета је за ове две конкурсне линије издвојено 35 милиона динара, а укупна вредност инвестиција је 70 милиона динара.

На овогодишњем конкурсу за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство - кошница и контејнера, са 30 милиона динара подржано је 126 пчелара.  Циљ ове мере подршке јесте унапређење пчеларске производње и производње меда у Покрајини.

Када је реч о улагањима у подизање конкурентности у пчеларству, ове године је одобрено 27 пријава, а додељена су средства у износу од пет милиона динара. Уговоре је пчеларима уручила помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгица Илић, која је истакла да ресорни секретаријат препознаје потребе пчелара у Војводини, те да ће настојати да испрати досадашњи тренд улагања и подршке индивидулним произвођачима.

Помоћница Илић је најавила и да ће бити расписан нови конкурс за набавку пчелињих друштава, с обзиром на то да је почетком маја дошло до помора пчела.

sr_RS
sr_RS