cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
За Исидорин први удах

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН - Александар Шапић прикупља новчана средства за Исидору Вучковић (1998). Исидора је у августу 2022. године задобила повреду грудног коша и вратног дела кичменом стуба када је на радном месту пригњечио виљушкар због чега остаје непокретна, губи вид и могућност да самостално дише. Установљене дијагнозе су: прелом другог вратног пршљена (С12.1 Фрацтура вертебрае цервицалис сецундае ), млитава парализа свих удова (Г82.3 Тетраплегиа флаццида), вишеструки преломи ребара (С22.4 Фрацтурае цостарум сериалис И.деx, И-В), нагњечење грудног коша (С20.2 Цонтусио пулмонум), акутна респираторна инсуфициенција (Ј96.0 Инсуффициентиа респираториа ацута), пнеумоторакс (Ј93.9 Пнеумотораx минима), прелом лопатице (С42.1 Фрацтура цорпорис сцапулае деx), Схоцк спиналис Р57.8, плеурални излив (Ј90 Еффусио плеурае деx), крварење мрежњаче (Х368 Хаеморрхагиа ретиналис о.деx.).

Лечење је започето у ургентном центру УKЦВ, а по стабилизацији стања због оперативног лечења смештена је у УKЦС након чега лечење поново наставља у УKЦВ. Због немогућности самосталног дисања Исидора је и даље на механичкој вентилацији, а због непокретљивости и целокупног стања укључени су и терапеути. У контакту са клиником у иностранству, родитељи одлучују да Исидора тамо настави лечење како би се одвојила од респиратора и наставила самостално да дише.

Потребна јој је дијагностика кичмене мождине како би се знало да ли је њена непокретљивост привремена или трајна, као и прегледи везани за могућност враћања вида. Уз то потребно је и санирање декубитиса који је настао услед дугог лежања, рехабилитација, специјалистички прегледи, лабораторијске анализе, лекови, ортопедска помагала, путни трошкови и трошкови смештаја у току лечења.

За Исидорин први удах! Будимо хумани!

Помозимо Исидори!

 

sr_RS
sr_RS