cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Суботица домаћин Републичког такмичења електротехничких школа
Суботица домаћин Републичког такмичења електротехничких школа Техничка школа „Иван Сарић“ је током викенда била домаћин 27. Републичког такмичења електротехничких школа, на ком су учествовала 142 ученика из 27 школа, а такмичили су се у четири категорије.

Ученици су на такмичењу решавали задатке из предмета Основи електротехнике 1, Основи електротехнике 2 , Електроника и Енергетска електронике, а овогодишње такмичење било је по броју учесника највеће до сада, што је истовремено значило и веома јаку конкуренцију. Осим што је школа домаћин, Техничка школа „Иван Сарић“ може се похвалити и тиме да је троје њених ученика изборило учешће на републичком нивоу такмичења.

На такмичењу је учествовала трећина свих електротехничких школа из Србије, што је добар показатељ и говори нам да се квалитетно образовање одвија у целој држави, закључују из Министарства просвете. Kако саговорници истичу, интересовање за електротехничком, техничком и машинском струком из године у годину све је веће, јер млади препознају могућност брзог запослења, као и добре услове за студирање.

Инфо: vojvodjanski.com 

sr_RS
sr_RS