cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Викенд у знаку Суботичког полумаратона
Викенд пред нама биће у знаку 5. по реду Суботичког полумаратона који организује Спортско удружење „Хоризонт“. Због трке ће у недељу бити затворен центар града за саобраћај, укључујући Улицу браће Радић и Алеју маршала Тита, те организатори апелују на грађане да користе алтернативне правце у периоду од 9 до 14 часова.

Стартни пакети за тркаче који долазе на сам дан полумаратона моћи ће да се подигну од 7 сати испред бившег Дома ЈНА, док ће за оне који ће ту бити већ од суботе пункт бити отворен од 17 сати. Организатори очекују најмасовнију трке до сада – око 700 малишана на дечјој трци и око 1500 одраслих тркача на укупно три трке које стартују у 10 часова.

За здравље и безбедност тркача али и посетилаца побринуће се Служба хитне медицинске помоћи, која ће дежурати уз помоћ организације Црвеног крста.   У манифестацији учествује и Национални регистар донора матичних ћелија, у који ће грађани моћи да се упишу и у суботу и у недеље, а из овог Регистра позивају што већи број људи да то учине, с обзиром да је потребно 100.000 уписаних донора на нивоу државе.

Организатори позивају што већи број суграђана да у недељу од 10 часова изађу на улице и дају подршку тркачима који долазе из чак 15 земаља.

vojvodjanski.com 

sr_RS
sr_RS