cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Споразум о сарадњи омогућава развој Слободне зоне Суботица
Слободна зона Суботица потписала је Споразум о пословно-техничкој сарадњи са 20 установа из области науке, просвете, развојним агенцијама и другим привредним друштвима. Под називом „Заједно до успеха“, Споразум ће створити предуслов за јачање пројектних капацитета Слободне зоне, као и размену информација.

Потписивање првог Споразума о пословно-техничкој сарадњи за Слободну зону Суботица означава прекретницу у развоју, а све у складу са новим стратешким правцима и опредељењима привредног друштва , истиче директор Саша Граворац.

Споразум са Слободном зоном Суботица потписало је 20 установа и привредних субјеката, између осталог Привредна комора Србије, Развојна агенција Војводине, Унија послодаваца Републике Србије, Пословна зона Бања Лука, Економски факултет, Висока техничка школа, јавна предузећа, суботички ИТ кластер, представници синдиката, као и средње школе.

Овај вид повезивања од великог је значаја и за Град Суботицу, поручују из локалне самоуправе.   Споразум ће омогућити стварање привредно-интелектуалног инкубатора који ће довести до репозиционирања Слободне зоне на тржишту како Суботице, тако и Србије, закључује Граворац и додаје да је у плану и покретање часописа Слободне зоне Суботица.

vojvodjanski.com  

sr_RS
sr_RS