cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
„Навијај и играј фер“
У фискултурној сали Техничке школе „Иван Сарић“одржан је завршни догађај пројекта „Навијај и играј фер“ који организује Савез за школски спорт Војводине у сарадњи са Савезом за школски спорт и педагоге физичке културе Града Суботице. Пројекат има за циљ афирмацију и развој школског спорта и културе понашања на спортским манифестацијама, а намењен је пре свега ученицима нижих разреда основних школа. Kако да навијају и играју фер, ученици су могли да виде на примеру ревијалне одбојкашке утакмице.

Пројектом је било обухваћено шест основних школа из Суботице – „Иван Горан Kовачић“, „Јован Јовановић Змај“, „Kизур Иштван“, „Иван Милутиновић“, „Соња Маринковић“ и „Мајшански пут“. Старији разреди играли су одбојку, док су млађи са трибина навијали. Слажу се у једном, када је публика културна, лакше је и играти и изборити победу.

Утакмице „Навијај и играј фер“ нису имале такмичарски карактер, већ искључиво циљ да покажу витештво у навијању, поручују из Савеза за школски спорт и педагоге физичке културе Суботице. Пројекат „Навијај и играј фер“ реализује се под покровитељством Покрајинског секретеријата за спорт већ дужи низ година, кажу из Савеза за школски спорт Војводине и напомињу да желе да се на тај начин промени култура понашања на спортским теренима. У оквиру пројекта током априла одржана је и обука за професоре разредне наставе.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS