cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Мировић: У току радови на изградњи новог трга у Шајкашу, следеће године свеобухватна реконструкција амбуланте
Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Шајкашу у општини Тител радове на изградњи новог трга, које финансира Покрајинска влада, и том приликом најавио да ће следеће године бити свеобухватно реконструисана амбуланта Дома здравља у том месту.

У оквиру амбуланте у Шајкашу, поред опште медицине, постоји и педијатарија, стоматологија, гинекологија и лабораторијске услуге, а на годишњем нивоу обави се између 18.000 и 20.000 прегледа.   „Шајкаш је једно од централних места наше старе славе – Шајкашке области – и због тога, али и због великих потенцијала које ово место има, са много више енергије и финансијских средстава морамо да се одужимо за све оно што је народ овог краја улагао минулих векова у нашу државу“, изјавио је Мировић.

У наредних неколико недеља, како је најавио председник Мировић, након што су отклоњени процедурални проблеми, почеће радови и на реконструкцији вртића у Шајкашу. „Пре десетак дана завршена је реконструкција улица у свим насељеним местима у тителској општини, вредна 100 милиона динара, а тај посао наставиће се и наредне године. Направили смо јасан план и и предано ћемо радити како бисмо у свим сегментима уредили услове живота у Шајкашу на најбољи могући начин“, навео је председник Покрајинске владе.

„Шајкаш, као једно од најпросперитетнијих села у Војводини, са 4.800 становника, има потребу за новим мултифункционалним тргом, који ће пружити могућност за одржавање бројних догађаја. Захваљујући Покрајинској влади Шајкаш ће постати још боље и сигурније место за живот“, изјавио је председник Општине Тител Драган Божић, истакавши да ово насељено место има прилив становника што довољно говори о његовим потенцијалима.

Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.  

sr_RS
sr_RS