cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Румуни, Словаци и Мађари учили о српској кухињи
Румуни, Словаци и Мађари учили о српској кухињи У оквиру Еразмус пројекта „Цоок ЕУ“, Економска средња школа „Боса Милићевић“ угостила је професоре и ученике из Румуније, Мађарске и Словачке, а сви заједно су спремали најпознатија јела националне кухиње.

Двориште Економске средње школе „Боса Милићевић“ јуче је мирисало на традиционалне српске специјалитете, спремала су се тамо јела испод сача и на роштиљу, а све је имало едукативни карактер. Гости из Румуније кажу да су одушевљени нашом кухињом, те додају и да је у многим стварима веома слична као њихова. Професори куварства из Суботице са гостима су припремали десет најпознатијих српских јела, попут проје, телетине испод сача, пребранца, рагу чорбе и ћевапа, а како је поступак припреме и снимљен, материјал ће се користити и приликом наставе.

Циљ пројекта и заједничког кувања је да се створи база јела, а сви учесници су дали рецепте најкарактеристичнијих специјалитета из њихове земље, појашњава директор Имре Зомбори. У наставку ЕРАЗМУС пројекта три ученика из Суботице ће са професорима ићи на праксу у Румунију, Словачку и Мађарску.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS