cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Kоло српских сестара донира школама 1.500 пари женских ципела

Захваљујући донацији Министарства унутрашње и спољне трговине, Kоло спрпских сестара у Суботици добило је 1500 пари нове женске обуће, која ће бити подељена ученицама суботичких основних и средњих школа којима је помоћ неопходна.

- Ова донација за нас је велики подстрек и подршка нашем раду да наставимо путем човекољубља. Донација ће бити подељена у 17 основних и девет средњих школа, а свака установа ће добити 48 пари ципела које ће поделити својим ученицама које потичу из социјлано угрожених породица – објашњава Мирјана Салатић, потпредседница Kола српских сестара.

– Претходно смо контактирали школе, све су изразиле жељу да им се додели ова донација, а оне ће их потом поделити својим ђацима. Школе имају евиденцију ђака којима је ова помоћ неопходна и верујемо да ће донација отићи у праве руке. Подела обуће суботичким школама почиње данас, а по преузимању донације, помоћ смо предале у три школе у Београду које похађају деца са сметњама у развоју. Kоло српских сестара се захваљује Влади Србије и Министарству унутрашње и спољне трговине које је препознало њихов рад, дуг више од три деценије, као и Црвеном крсту који је обезбедио магацински простор за донацију док не буде подељена.

- Верујемо да ће и убудуће наши пријатељи и донатори нама помагати и давати подршку. Да нема тих дивних и благочестивих људи наше Kоло врло тешко радило. Захваљујући њима у нашем граду трајемо више од 30 година, мислимо да смо оставиле траг нашим хуманитарним мисијама, нашом брижношћу и искреношћу према сваком невољнику који нам се обратио за помоћ – додаје Мирјана.

– Све наше акције помажу нашој заједници у ужем и ширем смислу и зато нам је важан сваки наш донатор и пријатељ. Инфо: subotica.com   Kоло српских сестара у Суботици већ осам година реализује помоћ у кући у сеоским срединама Таванкуту и Жеднику, до сада је ишколовало три студенткиње а сада помажу студента ФТН са просеком 9.20, организовало бројне хуманитарне представе и догађаје...

Инфо: subotica.com

sr_RS
sr_RS