cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Покрајинска влада упутила хуманитарну помоћ на Косово и Метохију
Покрајинска влада упутила је данас, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Хуманитарном организацијом „Мајка девет Југовића“, заједничку донацију корисницима социјалне помоћи и народним кухињама при Епархији рашко-призренској на Косову и Метохији. Догађају је присуствовао покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је тим поводом истакао да Покрајинска влада и ове године, као и претходних, шаље хуманитарну помоћ нашим сународницима са надом да ће тешка времена проћи, иако, како је навео, нажалост, трају дуго и вероватно ће једнако тешка бити и наредних година.  
„Јуче смо се за њих борили у Њујорку, данас у Новом Саду, сутра у Грачаници, а порука је увек иста: мир и опстанак наше браће на Косову и Метохији. То можемо урадити политичко-дипломатским средствима, али и хуманитарном активношћу. Верујем да ћемо сви заједно – Република Србија, Аутономна Покрајина Војводина и сви други, а посебно локалне самоуправе – показати колико смо спремни и дорасли овом тренутку. Политика је само једна: заједништво и увек уз свој народ. Верујем да је останак и опстанак наших сународника известан ако то желимо солидарно и јединствено“, навео је секретар Милошевић.

Испраћају контингента хуманитарне помоћи присуствовао је и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић, који је подсетио на то да је основни задатак Црвеног крста да ублажи људску патњу и да нема бољег начина да се то покаже него делима. Донацију намењену социјално угроженом становништву на Косову и Метохији чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима, у укупној вредности од 6,3 милиона динара.

sr_RS
sr_RS