cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
ОШ “Свети Сава” у Бачкој Паланци добила фискултурну салу после 67 година од изградње
После 67 година од изградње Основне школе “Свети Сава” у Бачкој Паланци изграђена је фискултурна сала. Наиме, поменуту образовну установу похађа 741 ученик и једна је од највећих у овом граду.

Нова фисклултурна сала  обухвата приземље и спрат.  У приземљу се налази пространа сала од 743,9 квадрата, опремљена тоалетима, две свлачионице, савременом справарницом и котларницом која обезбеђује ефикасно грејање.

На спрату је изграђена трибина за гледаоце са два санитарна чвора и кабинет са санитарним чвором. Цела сала је климатизована, што ствара оптималне услове за вежбање и такмичење током целе године.

Иначе, током изградње фискултурне сале реконструисани су и тоалети у приземљу школе. Замењена је комплетна керамика и санитарије. Радове вредне 110.361.675 динара, у целости је финансирала општина из свог буџета.

Отварању новоизграђене сале присуствовао је и председник Општине Бранислав Шушница који је истакао да је изградња модерне фискултурне сале  важна инвестиција за Бачку Паланку.


-То је инвестиција у нашу децу, у њихово здравље и образовање. Од изградње 1956. године, генерације ђака и професора сањале су да имају добро опремљену спортску дворану, у којој могу да се баве спортом. Школа сада има савремен спортски објекат који ће драстично унапредити наставу физичког васпитања, а у исто време ће служити као центар за спортске догађаје и окупљање родитеља из Бачке Паланке, који ће долазити да бодре своју децу – рекао је председник Општине Бачка Паланка и подсетио да је Општина Бачка Паланка са 9,1 милиона динара финансирала уређење спортског терена и дечијег игралишта у блоку Партизан, да је за контролу здравља младих спортиста набављен ергометар са спирометром, као и да је уз подршку Републичког ПИО фонда у парку Тиквара изграђен међугенерацијски спортски терен који се састоји од игралишта за децу, опремљеног теретаном на отвореном, бетонским столовима за стони тенис, стони фудбал и шах.


Фото- Општина Бачка ПаланкаПројекат „Школски спорт – У здравом телу, здрав дух“ суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.

sr_RS
sr_RS