cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Организатори представили програм сајма „EXPO 2022“ у Бачкој Тополи

Бачка Топола ће од 9. до 11. септембра бити домаћин 18. сајма привреде и пољопривреде "EXPO 2022". Главни организатор манифестације биће Удружење пољопривредника Бачка Топола, а главни покровитељ Општина Бачка Топола.

 Тим поводом је у згради председништва данас одржана конференција за новинаре, а представницима медија председник општине Адриан Сатмари пренео је поруку да је приредба и ове године могућност, у првом реду, за младе пољопривреднике, да се информишу о савременим могућностима аграрне производње, па се припрема и неколико стручних форума, а за привреднике шанса да непосредно изложе своје најбоље продукте. Сатмари је додао да локална самоуправа и даље ради на оснаживању привреде као ослонац будућим генерацијама.

У име суорганизатора, детаљним програмом сајма, новинарима се обратила секретар Општег Удружења предузеника општине Бачка Топола, Габриела Вањур. Из веома разноврсног садржаја, који ће се одвијати на локацији градске пијаце, издвојено је такмичење за произвођаче ракије, чије ће узорке 8. септембра оцењивати Први ред витезова ракије Србије заједно са мађарским витешким редом приватних пецара, а резултате такмичења објавити 11. септембра, на позорници сајма.

Љубичасти снови назив је трочасовног програма Дома културе намењен деци и попродичној забави, а понудиће активно учешће у радионици и караоке такмичење, у суботу, 10. септембра, од 15 до 18 часова. За поклонике гастрономије, ТИМ ТЕСТЕНИНЕ организује надметање у припремању јела од тестенине, а прва три најбоља рецепта добиће поклон пакет.

Организатори овогодишње манифестације позивају грађане да посете сајам и испрате припремљене садржаје од дегустације локалних производа, до учешћа у томболи са богатим наградама. Капије за посетиоце отварају се у петак у 8 часова, а затварају у недељу, у 14 сати.

IC/TK

 

sr_RS
sr_RS