cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Стефан Миленковић одушевио Суботичане
  У финалној вечери прославе Дана града за Суботичане су наступили виолиниста Стефан Миленковић и Суботички симфонијски оркестар. Око 3000 окупљених суграђана уживало је у двочасовном сплету бисера класичне музике и делима Чајковског, Паганинија, Бизеа, Росинија, Сарасатеа.

Као солиста на концерту који је обележио финале прославе Дана града наступио је Стефан Миленковић, један од најценијих виолиниста на свету. Стефан је школовање започео у Београду, а наставио у САД-у на „Џулијарду“, где је радио и као предавач. Недавно се вратио у Србију, а сада су и Суботичани имали прилику да чују његову изведбу. Концертом је каже презадовољан, реакција публике била је одлична, а није остао равнодушан ни на суботичке грађевине.   

Традиционални концерт Суботичког симфонијског оркестра као поклон публици за Дан града није изостао ни ове године, а у плану је и наставак сарадње са Миленковићем, наводи уметнички директор Суботичког симфонијског оркестра, Милош Николић.

Чланови суботичког састава наступили су под диригентском палицом маестра Микице Јевтића, а концерт мајстор је била Викторија Курина.

sr_RS
sr_RS