cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Слатке муке ђака првака Бачке Тополе
Јуче је у општини Бачка Топола први пут у школске клупе село 235 ђака првака. Како би им пожелели добродошлицу, у поподневним часовима, сви запослени у школама али и старији другари првачића уприличили су им пригодан програм.

  

Пријем ђака првака у ОШ „Чаки Лајош” почео је у 16 часова, испред школе нестрпљиво су чекали ђаци али и родитељи. Када су се сви смесили у велику салу, програм је почео интонирањем химне, а након тога је све присутне поздравила директорица школе Моника Војтер Пулаи „Имајте поверења у наше учитељице и наставнике, заједно можемо превазићи све препреке, захваљујемо се што сте изабрали нашу институцију” - поручила је Војтер Пулаи родитељима а онда се обратила новим ђацима „ Драга децо сигурна сам да сте ви највише очекивали овај тренутак, надам се да ће вам бити јако лепо у нашој школи. Волела бих да стекнете пуно нових пријатеља свима желим пуно успеха, много лепих тренутака у новој школској години”.

Након културно уметничког програма дошао је на ред да учитељице прозову своје нове ученике. Рожа Радованвац је учитељица 1.а разреда, док је Дарија Бркљач учитељица 1.б разреда, наставну на српском језику у два разред похађа ће 40 деце. Док ће 33 ђака на мађарском језику учити код Кинге Туруц и Гизеле Мојлат Шули, у 1.ц и 1.д разреду.  

Нешто мало касније у 16.30 комешање и неизвесност преселила се у ОШ „Никола Тесла” где је 54 ђака првака чекало да стигне до својих учитељица и нових другара.

Директор ОШ „Никола Тесла”, Данило Манић је поручио да ће они учинити све да ђаци буду срећни и задовољни у школи. „Драги наши прваци, данас сте закорачили у најлепше раздобље вашег живота, у ђачко доба, од овог тренутка пред вама се отвара дуг пут, пут на чијем вас крају чекају све највеће животне радости, а то су знање и пријатељство. Знање ће вам пренети ваше учитељице и наставници, они су ту због вас и свако од њих ће вам свим својим срцем помоћи да свладате и најтеж е задатке, они ће се као и ваши родитељи радовати вашим успесима, зато их поштујте и слушајте њихове савете који ће вас водити кроз живот и бити драгоцени, да постанете што бољи људи.Образовање је процес који траје читав живот, никада се не завршава. Друга вредност коју ће те понети из својих школских клупа је пријатељство, у овом тренутку баш ту негде поред вас седи ваш најбољи другар или другарица, пријатељ за цели живот, који вас неће никада заборавити и оставити на пола пута, који ће са вама поделити, радост и тугу. Зато је много важно да пре свега будете добри другари да помажете једни другима када помоћ затреба, да заједно славите успехе и да заједно тугујете збох неуспеха, да поделите ако имате више, да не замерите оном ко има мање, само се тако постаје добар човек, а то је некада и важније од самог образовања.” - казао је Манић и додао да родитељима жели пуно стрпљења, да прате школовање своје деце, да успоставе добру сарадњу са радницима школе те да учитељицама честита на новој генерацији.

 

Три разреда ђака првака у ОШ „Никола Тесла”, припали су Снежани Савић, Милици Божић и Ђенђи Вајда. Након свечаног програма ученици су се са учитељицама упутили у учионице у којима ће током школских дана боравити наредне четири године.

IC/TK

sr_RS
sr_RS