cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Одржано предавање за средњошколце и студенте ,,Узмите живот у своје руке“
У Амфитеатру Високе техничке школе струковних студија данас је одржана трибина ,,Узмите живот у своје руке", чији је циљ да подстакне младе да се опробају у предузетништву и покрену сопствени бизнис.

Одржано предавање за средњошколце и студенте ,,Узмите живот у своје руке" Предавању, које су одржали Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, и Индира Попадић, стручни консултант и ментор у области предузетништва, присуствовали су матуранти Политехничке и Хемијско-технолошке школе и студенти ВТШ.

- Желимо младима, који треба да наследе српску привреду, да пренесемо сам значај и идеју предузетништва, да покажемо да није ништа страшно и страно и да их подстакнемо да се определе ка томе. Да их охрабримо да буду иновативни, да буду проналазачи, да буду део великих компанија, да предузетништво буде оно што млади могу да изаберу као свој животни позив. Покрајински секретаријат за привреду и туризам има за циљ да подржава предузетништво и ради на привлачењу страних инвестиција – истакао је Иванишевић, који је окупљенима говорио о значај предузетништва и истрајности на путу ка успешном пословању.

- Најважније је да немамо предрасуде, оне су кочница сваког напретка, драматично нас ограничавају у животу. Да шта год да одлуче да раде то буде јер заиста желе а не само реда ради студентима и ђацима је, између осталог, поручила Индира Попадић, која годинама ради на унапређењу стартап предузећа и на унапређењу положаја младих и жена у предузетничком свету.

- Представљамо младима све могућности које у предузетништву нуди Република Србија. Изузетно је важно да младе и највећи капитал који имамо, а то је знање, задржимо у нашој земљи и да покажемо да ако се добро организују и уче могу да напредују и лепо зарађују – поручила је Индира Попадић. – предузетништво је исто за све, правила су иста, али жене генерално имају више обавеза и зато је јако важна подршка. Младе треба најпре едуковати о правилима тржишта, а потом им и дати субвенције и подржати их да покрену свој бизнис. Поред знања и вештина које стичу током школовања, за ђаке је важно и да се упознају са основама предузетништва.

- За наше ђаке је важно да стичу знања и из предузетништва, да једног дана покрену сопствени посао и буду своје газде – сматра Исо Планић из Политехничке школе.

Извор: subotica.com

sr_RS
sr_RS