cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Одржан Фестивал науке ОШ „Клизур Иштван“
Kако би заинтересовали ђаке за науку и представили предмете на интересантан начин, у Основној школи „Kизур Иштван“ поново је организован Фестивал науке. Била је то прилика да старији ђаци прикажу млађима шта су све то научили у вишим разредима.

Јован Чапканов бави се макетарством и моделарством, док му је друг Душан Kецман, како сам каже, био асистент. На фестивалу науке изложили су авионе, бродове, разне објекте, међу којима се нашла и подморница из Другог светског рата. Осим макета, изложили су ученици и роботе, полиморфне објекте, а нашло се простора и за понеки хемисјки експеримент.

Фестивал науке намењен је ђацима нижих разреда како би се на интерактиван и занимљив начин упознали с предметима који их чекају касније, објашњава директор Основне школе „кизур Иштван“ Дејан Анђеловић. Kако каже, иако је роботика увек најзанимљивија, циљ је да се презентују сви предмети. З

а боље упознавање школе као и свега што будуће прваке чека, ова образовна установа ће ускоро, као и сваке године одржати и Дан отворених врата, најављује директор.

Извор: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS