cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
За развој саобраћајне инфраструктуре Суботици додељено 250 милиона динара
Покрајинска влада определила је, преко Управе за капитална улагања, 250 милиона динара за развој саобраћајне инфраструктуре на територији Суботице.

За развој саобраћајне инфраструктуре Суботици додељено 250 милиона динара Захваљујући овим средствима биће рехабилитовано и изграђено око 5,8 километара коловоза у 12 улица на територији града Суботице, као и 1,7 км бициклистичке стазе која од града води према Привредној зони "Мали Бајмок", најавио је градоначелник Суботице Стеван Бакић јуче након потписивања уговора у згради Покрајинске владе.

- Драго нам је да су и ове, као и претходних година, од стране Управе за капитална улагања препознате потребе за развој саобраћајне инфраструктуре у Суботици и да ћемо на овај начин побољшати квалитет живота многим становницима нашег града. Kао и до сада, надам се успешној сарадњи Града и Покрајине и у наредном периоду и верујем да ћемо заједно успети да решимо многе комуналне и инфраструктурне проблеме на територији Суботице - казао је градоначелник Бакић и подсетио да је Град издвојио 380 милиона динара за развој саобраћајне инфраструктуре, те да ће током године бити израђена техничка документација за изградњу још 17 улица.

Осим градоначелнику Суботице, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре представницима још 35 градова и општина за реализацију 37 нових капиталних пројеката на територији АП Војводине, односно за наставак финансирања 10 капиталних пројеката који су планирани као вишегодишњи. Укупна вредност уговора је нешто више од 5,97 милијарди динара.

- Покрајинска влада је и ове године, преко Управе за капитална улагања, расписала јавни позив на који се одазвала већина локалних самоуправа, са којима ћемо заједнички реализовати значајне инвестиције на територији Војводине. Циљ је да се окрену значајне инвестиције које ће, пре свега, допринети локалном економском развоју, али и бољем и квалитетнијем животу свих становника Војводине - нагласио је Мировић.

Инфо: subotica.com

sr_RS
sr_RS