cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Црвени крст Бачка Топола организује неколико акција
У просторијама бачкотополског Црвеног крста,  у среду, 29. новембра, одржаће се акција мерења шећера у крви и крвног притиска. Сви заинтересовани акцији могу да се прикључе од 8 до 10 часова.

Истог дана, одржаће се трибина под називом “Сазнајте све о ХПВ вакцинацији” коју организује бачкотополски Дом здравља у просторијама ОО ЦK Бачка Топола, са почетком у 18 часова. Предавачи трибине биће др Небојша Бохуцки, епидемиолог Завода за јавно здравље Суботица, педијатри и гинеколози бачкотополске здравствене установе, који ће говорити о  епидемиологији и болестима које изазива хумани папилома вирус као и са могућом превенцијом.

Позивају се заинтересовани родитељи и деца да узму учешће на овој трибини, да се информишу и постављају питања о вакцинацији против ХПВ-а и да одговоре добију од компетентних специјалиста различитих грана медицине са циљем - смањење ризика од развоја малигних болести. Према речима секретара ОО бачкотополског Црвеног крста, Будимира Марића, у току је хуманитарна акција коју организује Црвени крст Србије и компанија „Лидл“.

Током акције под називом „Хуманитарна корпа“ прикупљају се прехрамбени производи и намирнице који ће бити подељени социјално најугроженијим становницима. Намирнице за бачкотополски Црвени крст прикупљају се у суботичком Лидлу, који се налази на Београдском путу, тачније Лидил код болнице. Из Црвеног крста Бачка Топола су позвали све, који то могу, да се укључе у акцију помоћи онима којима је помоћ неопходна, као и да им посебно у време празновања и даривања, покажу да нису заборављени.

Фото: regioradio.co.rs

sr_RS
sr_RS