cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Традиционална манифестација „Тримби” у понедељак
Традиционална манифестација „Тримби” у понедељак Спортско рекреативна манифестација „Тримби” одржаће се по 46.пут по реду у понедељак односно 1.маја. Окупљање је у Суботици испред зграде „Јадран” Парк Рајхла Ференца 12 од 8 до 11 часова. Градски савез „Спорт за све” Суботице од 1976.године традиционално поводом првомајских празника организује ову спортско-рекреативну манифестацију, која подразумева вожњу бициклом, ролерима и пешачење од Суботице до Палића. Ове године „Тримби” има и еколошки аспкет, а учеснички картони се неће наплаћивати.

Старт је испред „Јадрана” и иде се до Спортско рекреативног центра на Палићу. Битно је да сви учесници стигну до 12 .15, када се и извлаче награде. Од првог одржавања манифестација је имала своје и успоне и падове, на нама је да она опстане, такође њен циљ се није мењао, објашњава председник градског савеза „Спорт за све” , Марко Марјанушић. Мотивација грађана свих узрасних категорија да на свакодневном нивоу имају неку врсту физичке активности и тиме унапређују здравље и квалитет живота појединца, али и читавог система, поента је „Тримби” манифестације .

Овогодишњи Тримби сврстан је у календар догађаја Асоцијација спорта за све Србије који се организује у оквиру Еразмус + Спорт пројекта СпортWитхоутWасте, чији је циљ да пренесе, прилагоди и прошири праксу о одржавању градова и организацији догађаја без отпада, са фокусом на сектор за масовни спорт.Покровитељ је ресор за спорт и омладину града Суботице, главни донатор Венера Бике из Суботице, а манифестацију подржавају и Зоо врт Палић, Дечје позориште, ЈKП „Стадион” .

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS