cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Општина Бачка Топола и њени туристички потенцијали

Општина Бачка Топола се налази у северном делу Бачке. Према попису становништва из 2011. године, општина Бачка Топола има 33.321 становника, док је за 2019. годину процењен број 30.628. 

Општина Бачка Топола и данас има веома повољан саобраћајно – географски положај. Кроз њу пролазе међународни пут Е – 75 и међународна железничка магистрала Будимпешта – Суботица – Београд. Ту се укрштају и асфалтни путеви регионалног значаја Сента – Сомбор и Бечеј – Бајмок и велики број локалних путева који имају значај у повезивању двадесет три насеља општине с друштвеним и административним центром – градом Бачком Тополом.

Мултикултурална је средина што у туристима боравак може учинити занимљивим. Свако ко се одлучи да проведе, рецимо, продужени викенд на територији Општине Бачка Топола, може да буде сигуран да ће му ти дани остати дуго у сећању.

Посетиоци могу обићи верске објекте, калварију, градски  музеј, Завичајни музеј, оближњу Зобнатицу и Зобнатичко језеро, а могу уживати и у различитим манифестацијама: Варошијада и Карневал меда, Фестивал овчарства, Марковдански сусрети деце и песника, Бајшанско прело и друге.

 

Зобнатица

 

Локална самоуправа Општине Бачка Топола, као и Туристичка организација општине Бачка Топола у протеклих неколико година труде се да прикажу туристичке потенцијале које овај крај свакако има да понуди својим посетиоцима, али и да становницима Бачке Тополе и околине пруже место којим ће се поносити. 

 

Туристичка организација општине Бачка Топола бави се свим активностима везаним за унапређење и развој туризма локалне заједнице, а у сарадњи са локалном самоуправом заједно ради на промоцији туристичких потенцијала. Организатор је манфестација и различитих програма које се у Бачкој Тополи одржавају током године, као што су Цветна пијаца, Активно лето на језеру, радионицу поводом Васрса и друго. 

Ова организација узела је учешће и на овогодишњем Сајму туризма у Београду, који је одржан од 22.-25. фебруара 2024. године, под слоганом „Авантура почиње овде“, а своје потенцијале представила је у оквиру великог штанда Туристичке организације Војводине.  На овај начин промовисане су све лепоте Општине Бачка Топола и њене околине, а с обзиром на то да је Сајам туризма био изузетно посећен, нема сумње да ће многи посетиоци наћи пут и до севера Бачке. 

 

Фото: https://www.facebook.com/photo/?fbid=451186790566671&set=pcb.451187923899891&locale=sr_RS

Пројекат „ Под небом Бачке Тополе“ суфинансира Општина Бачка Топола. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.

 

sr_RS
sr_RS