Kобасицу из Турије су заволели и Суботичани, многи сваке године долазе да пазаре свеже или димљене, а иако су печене роштиљ кобасице у кифли због техничких проблема овај пут изостале, ред испред штанда се створио још у раним јутарњим часовима. У чему је тајна туријске кобасице организатори не желе да открију, а оно што је сигурно сваке године се врло брзо распродају.
Свеже су се могле купити по цени од 600, док су димљене биле 900 динара. Kао и сваке године 50 килограма свежих кобасица донирано је суботичкој Народној кухињи.
Овогодишње, 39. по реду издање „Kобасицијаде“ у Турији одржаће се од 24 до 26. фебруара, а организатори планирају да оборе сопствени рекорд, који је ушао у Гинисову књигу рекорда, са кобасицом дугом 2039 метара.
Извор: vojvodjanski.com