cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
За водне објекте у АП Војводини 481,6 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора укупне вредности 481,6 милиона динара локалним самоуправама које су добиле средства за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији АП Војводине у 2023. години. Новац су добили Град Кикинда и општине Рума, Бечеј, Стара Пазова, Житиште и Сента, а суфинансирано је 11 пројеката.
Уговоре је доделио подсекретар Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Пановски, који је објаснио шта ће бити обухваћено овим пројектима. „Биће изграђени нови водни објекти, односно санирани и реконструисани постојећи објекти и постројења за припрему воде за пиће, првенствено у селима у општинама на територији АП Војводине. Такође, биће омогућено унапређење рада водозахватних објеката и опреме за побољшање квалитета воде“, изјавио је Пановски. Данашњом доделом уговора ресорни секретаријат је заокружио један циклус улагања у сектор водопривреде за ову годину.

„Ово је рекордни буџет за ову намену и наша намера је да га наредне године поновимо, а покушаћемо и да подигнемо висину средстава“, истакао је подсекретар Пановски.

sr_RS
sr_RS