cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
ПОЧЕЛА СВЕТОСАВСКА НЕДЕЉА

Kултурно-духовна манифестација 31. Светосавска недеља свечано је отворена у суботу у Српском културном центру „Свети Сава”. Велики број посетилаца до сада је присуствовао програму који траје до петка 27.јануара.

Изложбом слика „Бескрајна потрага“, академског сликара Предрага Пеђе Милошевића, који по први пут излаже у нашем граду, отворена је Светосавска недеља. Овом приликом сам уметник захвалио се на указаном гостопримству. Бројни културни и духовни програми биће представељени публици, а у којима ће учествовати значајни књижевници и уметници, кажу из Задужбине Душана Радића.

Ово је манифестација посвећена утемељивачу српске цркве и школе, по 31. пут се реализује, а управо толико дуго и представља српску културу и духовност. Овом приликом члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић подсетио је на значај Светог Саве и његовог пута који је утемељен на систему моралних начела, те истакао да треба да следимо тај пут. Посетиоци су до сада осим изложбе са свечаног отварања, имали прилику да се упознају и са изабраним делима академика Василија Kрестића. Вечерас на програму је представљање књига Горана Петровића "Папир" и "Иконостас", а сутра ће се одржати и духовна трибина. Музички трио "Балканске жице" наступаће 25. јануара, а наредног дана биће уприличена и Свечана академија.

Светосавским балом у петак, 27.јануара, завршава се овогодишња манифестација.

Извор: vojvodjanski.com

 

sr_RS
sr_RS