cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Утврђене квоте за упис у прву годину основних струковних, академских, мастер и докторских студија у школској 2024/25. години
Покрајинска влада донела је одлуке којима су утврђене квоте за упис студената у прву годину основних  струковних, академских и интегрисаних студија који се финансирају из буџета АП Војводине на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, као и на високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина.
Утврђене су квоте и за буџетска места за упис у прву годину мастер и докторских академских студија на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, као и за прву годину мастерских струковних студија на високим школама чији је оснивач АП Војводина.

Укупан број студената који се могу уписати у прву годину основних струковних, академских и интегрисаних студија, који се финансирају из буџета АП Војводине на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, у школској 2024/2025. години јесте 5.651. За упис на прву годину мастер и докторских студија на финансирању из буџета АП Војводине на факултетима у саставу Универзитета у Новом Саду, у новој школској години предвиђена су 2.944 буџетска места.  Прву годину студијских програма основних струковних студија у високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина у школској 2024/2025. години, на буџету ће моћи да похађа 1.021 бруцош. Предвиђено је и то да се на буџетска места у прву годину мастер струковних студија у високим школама струковних студија чији је оснивач АП Војводина могу уписати 32 студента.

sr_RS
sr_RS