cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Ускоро повезивање улице Ловре Брачуљевића и Матије Гупца
У наредном периоду очекује се почетак радова на изградњи пута у насељу Прозивка који ће повезати улице Ловре Брачуљевића и Матије Гупца. Игралиште које се налази на делу парцеле где ће пролазити пут неће бити уклоњено, већ на адекватан начин ограђено и обезбеђено, кажу из Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.

План детаљне регулације МЗ Прозивка усвојен је још 2008.године, а у оквиру њега обухваћена је и ова улица која ће повезивати улице Ловре Брачуљевића и Матије Гупца. На овај начин, односно изградњом коловоза који ће повезивати улицу Максима Горког са Бајнатском, оствариће се континуитет у саобраћају, објашњавају из надлежног предузећа. На делу парцеле где је планирана изградња коловоза налази се и део дечјег игралишта, али оно остаје на истој локацији и биће измештен само један његов део, тачније једна справа.

-Део тог дечјег игралишта ће бити измештено, дечје игралиште остаје на локацији где је и било и у плану је да се постави између игралишта и коловоза ограда како би се заштитила деца. У питању је једна справа за играње, која ће бити дислоцирана неколико метара даље, али остаје као саставни део игралишта- истиче Милан Марјанов испред ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Због потреба радова исечено је и неколико стабала на овој парцели, али ће бити надокнађена кажу надлежни.

-У околном простору постоји довољно површине на којој постоји могућност да се засади ново дрвеће. Тако да ћемо гледати и то да се уради- Изградња улице финансира се средствима која је Град добио од Управе за капитална улагања.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS