cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Udruženje „Subotički hrast“ započinje akcije ozelenjavanja
Акције озелењавања у нашем граду се настављају, за викенд је у насељу Прозивка у организацији Удружења грађана „Суботички храст“ посађено 30 садница листопадног дрвећа, а у наредном периоду ово удружење планира наставак акција, како на заштити животне средине и у другим деловима града, тако и на едукацији деце школског узраста.  

Удружење грађана „Суботички храст“ релативно је ново, а на идеју о покретању зелене акције дошли су са жељом да се у Парку Прозивка обогати фонд дрвећа, али и употпуни садржај. За средства су аплицирали код локалне самоуправе, која суфинансира пројекат замене старих и осушених садница.  

О новим садницама чланови удружења ће се старати наредне две године, а поред озелењавања, „Суботички храст“ има и друге планове за парк у најнасељенијем делу града, попут постављања справа за вежбање и шаха, јер како напомињу желе да то буду плућа Прозивке где ће долазити што више младих.  

Акције ће се у наредном периоду наставити и у другим деловима града, а како су чланови удружења махом стручна лица, такође раде и едукације о заштити животне средине у суботичким школама.

vojvodjanski.com 

sr_RS
sr_RS