cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Изградња Народног позоришта у Суботици
Чекају се понуде извођача за наставак радова…

Око десет милиона евра стоји на располагању за завршетак радова на изградњи Народног позоришта у Суботици. Прошле године у ово доба, расположивих више од шест милиона евра није било довољно, а након последње транше из Покрајине, надлежни у Суботици верују да ће и поред инфлације сада бити довољно новца да се испуни дато обећање – прва представа у новој згради за следећи Дан града.

Мање од десет дана остало је потенцијалним извођачима да поднесу понуде на тендер за наставак радова на изградњи Народног позоришта у Суботици. Вредност радова, у које спада и сценска техника, процењена је на 962,5 милиона динара без пореза, тако да су републичка, покрајинска и локална власт обезбедили око 1,2 милијаде динара за потребе овог пројекта. Чека се само извођач. ”До краја новембра ћемо моћи доћи до уговора. То свакако зависи само од понуђача, односно од тога да ли ће поднети евентуално захтев за заштиту права понуђача.  

Ако се то деси, онда неће бити ове године уговора, али, увек се надамо да до тога неће доћи”- каже заменик градоначелника Суботице Имре Керн.   Пре актуелног, последњи тендер за позориште је званично пропао крајем прошле године. Тада су стигле две понуде, обе су биле на износ изнад процењене вредности од 700 милиона динара без пореза, па је званично речено да инвеститор нема толико средстава због чега је тендер поништен.  

Након последње финансијске ињекције у износу од 350 милиона динара из Покрајинског буџета, у Суботици сматрају да је обезбеђених око десет милиона евра, довољно да се планирано заврши.   “Искрено се надам да ће бити добре понуде и биће пуно радника на градилишту и да ће се благовремено, током наредне године, завршити позориште”- додаје Керн.  

И ту неће бити крај реконструкције дуге деценију и по. Иако је прва представа у новом позоришту већ “заказана” за први септембар наредне године, у самој згради ће преостати да се заврши концертна сала, која није обухваћена актуелним тендером.          

РТВ  

sr_RS
sr_RS