cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Традиционална манифестација „Васкрс на Палићу“ у суботу на Великој тераси
Традиционална манифестација "Васкрс на Палићу" у суботу на Великој тераси Манифестација "Васкрс на Палићу", која има туристички, културни и хуманитарни карактер биће одржана у суботу, 15. априла, од 11 до 13 часова, на Великој тераси.

- Програм је прилагођен свима, од 1 до 101 године. На самом почетку биће уприличен културно-уметнички програм, након чега ће малишани сакупљати јаја од стиропора, а потом их и украшавати. Украшена јаја посетиоци ће имати прилику да купе, а приход од продаје биће прослеђен у хуманитарне сврхе. Децу која буду рецитовала или певала песмице на тему највећег хришћанског празника очекују награде - каже Оливера Имброновић, председница Удружења "Јоги". У културно-уметничком делу програма наступиће ђаци Основне школе "Матко Вуковић.

- У програму учествују наши ученици од 3. до 8. разреда. Они су припремили рецитације, плесне и музичке тачке. Наступиће и нови Омладински хор који води наша колегиница Емина Тиквицки, а међу члановима су и наши некадашњи ученици - најављује Мирјана Стевановић, директорка ОШ "Матко Вуковић". Током одржавања манифестације, на Палићу ће бити изложена два велика јајета која су украшавали ђаци Политехничке школе, односно чланови Удружења "Мали принц".

- Са великим задовољством смо прихватили да осликамо заиста велико јаје, на ком се налазе мотиви из бајки, као и мотиви нашег града. Пошто смо га украшавали у просторијама клуба особа са инвалидитетом и пријатеља "Звуци срца", одлучили смо да њима и поклонимо ово јаје. Позивам све суграђане да оду до Kлуба, погледају наш рад и попију добру кафу у пријатном амбијенту - истакла је Мирјана Марковић Kосановић из Удружења "Мали принц"

- Ђаци који се код нас школују за ликовног техничара осмислили су да велико јаје украсе палићким орнаментима у боји која се препознатљива за наш Палић - надовезује се Срђан Милодановић из Политехничке школе. Kао и ранијих година, за декорацију су задужени чланови "Сузине мале кројачке радионице". - Ове године смо осмислили један "селфи угао". То је један параван украшен ручно рађеним елементима на тему Ускрса и деца, али и одрасли ће имати прилику ту да се фотографишу - наводи Сузана Милијашевић Ђурић.

Инфо: subotica.com

sr_RS
sr_RS