cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Стижу плаве канте
Увођење дугоочекиваног „двокантног“ система одвожења кућног смећа ускоро почиње и то на Палићу, где је у току подела плавих канти, намењених за сортирање рециклабилног отпада.

У Јавном комуналном предузећу „Чистоћа и зеленило“ наводе да ће одвожење почети средином идућег месеца, а да ће се ове канте за разлику од зелених, празнити сваке две недеље. Мештани Палића које смо затекли при преузимању плавих канти нису крили одушевљење – како истичу, спремни су да сортирају отпад, а који отпад иде у зелену а који у нову канту, олакшаће им упутство које су добили.

Подела плавих канти на Палићу трајаће све до 3. априла, а они грађани који нису били на кућној адреси моћи ће да их преузму лично у „Чистоћи и зеленилу“ на адреси Антуна Бранка Шимића 4. Одвожење рециклабилног отпада у овој месној заједници почеће 13. априла, након тога сваког другог четвртка у месецу, објашњавају надлежни. „Чистоћа“ има око 14.500 комада плавих канти у магацину које планира да подели по осталим месним заједницама до краја године, чиме би требало да покрије читав град.  

Извор: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS