Двориште Економске средње школе „Боса Милићевић“ јуче је мирисало на традиционалне српске специјалитете, спремала су се тамо јела испод сача и на роштиљу, а све је имало едукативни карактер. Гости из Румуније кажу да су одушевљени нашом кухињом, те додају и да је у многим стварима веома слична као њихова. Професори куварства из Суботице са гостима су припремали десет најпознатијих српских јела, попут проје, телетине испод сача, пребранца, рагу чорбе и ћевапа, а како је поступак припреме и снимљен, материјал ће се користити и приликом наставе.
Циљ пројекта и заједничког кувања је да се створи база јела, а сви учесници су дали рецепте најкарактеристичнијих специјалитета из њихове земље, појашњава директор Имре Зомбори. У наставку ЕРАЗМУС пројекта три ученика из Суботице ће са професорима ићи на праксу у Румунију, Словачку и Мађарску.
Инфо: vojvodjanski.com