cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Рокин салаш се обнавља уз помоћ Мађарске
У Суботици је започета реализација још једног пројекта прекограничне сарадње са Мађарском, „Млади прате традицију - Yоутхтрадитионс“. Циљпројекта је истраживање, неговање и представљање материјалних и интелектуалних вредности традиционалних култура регије, а у оквиру активности биће реновиран  Рокин салаш.
  • Споменик културе Рокин салаш, који је у власништу Удружења Етнолифе, биће централно место активности пројекта који је првенствено усмерен на младе који у будућности треба да негују културу, завичај и заоставштину наших предака на савремен начин - појашњава Иштван Хуло из Етнолифа.
Како истичу из Међуопштинског завода за заштиту споменика културе,  Рокин салаш  није под заштитом Завода, али свакако има одређени значај за овај регион. У пројекат се укључио и Специјални резерват природе Лудашко језеро, који је такође представља врсту природног блага. Водећи партнер на пројекту је Удружење Етнолифе из Суботице, а учествује и Омладинска организација Дел Алфелда из Бордања. Предвиђени рок трајања је 18 месеци.   РТВ Суботица
sr_RS
sr_RS