cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Развојни фонд Војводине представио нове услове кредитирања
Развојни фонд Војводине представио је у Регионалној привредноој комори Суботица кредитне линије намењене за финансирање регистрованих пољопривредних газдинстава, правних лица и предузетника. Сем промене каматних стопа, отворене и нове кредитне линије. Развојни фонд Војводине представио нове услове кредитирања Регионална привредна комора презентовала је кредите које нуди Развојни фонд Суботице, са циљем да се сви заинтересовани корисници упознају са променама до којих је дошло у претходном периоду.

- Својим будућим корисницима нудимо 15 кредитиних линија, од чега 8 за регистрована пољопривредна газдинства (РПГ) и 7 за правна лица и предузетнике. Сви наши конкурси су отворени током читаве године, а основна промена до које је дошло у претходном периоду тиче се камате. услед неповољне финансијске ситуације у Европи и свету више у понуди немамо фиксну каматну стопу - каже Дејан Славујевић, испред Развојног фонда Војводине. Друга новина јесу две нове кредите линије - за климатски одрживе инвестиције, како за РПГ тако и за правна лица и предузетнике.

Сем тога, Дејан напомиње је процедура одобравања ових кредита максимално упрошћена. - Све се може брзо завршити - након првог позива, и достављања података, врши се финансијска анализа, после које наше колеге излазе на терен, где воде појединца кроз поступак подношења захтева. Потребан је свега један долазак у Нови Сад ради пописивања уговора - додаје Дејан. Основни услови за конкурисање кредита за РПГ јесу да се налази на територији Војводине, да је корисник млађи од 70 година, и да РПГ има активан статус.

Што се тиче кредита за правна лица и предузетнике, основни услов је да оно послује најмање две године. О кредитима које својим будућим корисницима нуди Развојни фонд Војводине, можете се детаљније информисати на линку: 

sr_RS
sr_RS