cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Проширује се атарски пут који спаја Сенћански и Биковачки пут
Почело је проширење атарског пута који повезује Сенћански и Биковачки пут, како би током трајања радова код „Технокопа“ грађани могли да користе ову деоницу и тиме скрате пут до града. Због радова у зони подвожњака у оквиру изградње брзе пруге, Сенћански пут је код „Технокопа“ затворен од среде, што је мештанима тог дела града оставило опцију да до града стигну обилазницом преко Палића, или да ауто-путем оду до петље Суботица југ и искључе се на Биковачки пут. Међутим постоји и краћа варијанта, додуше некатегорисаног атарског пута који у великој мери скраћује путовање.

„Локална самоуправа је још у јуну месецу направила атарски пут као повезницу између Сенћанског и Биковачког пута у дужини од 2,3 километра како би се грађанима Малог Палића и Бунарића скратио пут према граду. Тако да они суштински не морају да иду преко Палића у град, чиме праве преко 25 километара да би стигли до самог центра, дакле овом деоницом је то скраћено неких пет до шест километара“ – појашњава директор ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић. Пут ширине три метра биће проширен на четири, што ће омогућити мимоилажење два аутомобила, додаје Голубовић и напомиње да ће он бити редовно одржаван током трајања радова на Сенћанском путу.

„Треба да гледате сигнализацију, све је обележено саобраћајном сигнализацијом, жути знакови кажу да је то обилазак“. Из локалне самоуправе напомињу да су радови на Сенћанском путу у надлежности Јавног предузећа „Путеви Србије“. „Свакако да ови радови треба да унапреде како железничку, тако и саобраћајну инфраструктуру Града Суботице и да омогуће у наредном периоду лакше кретање грађана Суботице и посетилаца“ – каже Радослав Вукелић, секретар Секретеријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај. Kако су из ЈП „Путеви Србије“ најавили, Сенћански пут ће за саобраћај бити затворен до 20.новембра.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS