cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Председник Скупштине града др Балинт Пастор обишао радове на гасификацији МЗ „Макова седмица“
Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) обишао је данас завршне радове на  изградњи дистрибутивне гасне мреже у улици 4. Црногорске бригаде, у Месној заједници „Макова седмица“ и том приликом истакао да Јавно комунално предузеће „Суботицагас“ ове године пројектује 20 километара гасоводне мреже, али и гради гасоводну мрежу у дужини од 20 километара на територији четири месне заједнице: „Макова седмица“, „Ново село“, „Палић“ и „Шупљак“.

„Као што видите, стремимо ка равномерном развоју како градских, тако и приградских месних заједница у нашем граду. Природно је да се, примера ради, гасоводна мрежа изгради и у Шупљаку. Од те четири  месне заједнице, где се ових дана изводе радови, за обилазак 'Макове седмице' одлучио сам се не само због радова на изградњи гасоводне мреже у највећој дужини, већ и због тога што знамо кроз шта све пролазе становници ове месне заједнице, мислим на присуство миграната. На овај начин сам желео да им ставимо до знања и укажемо на то да нису сами, да водимо рачуна и о њиховој безбедности, и о развоју инфраструктуре, који ништа не вреди ако безбедност грађана није загарантована“, нагласио је др Балинт Пастор. Подсетио је да нема ни десетак дана како је у Народној скупштини Републике Србије у Београду поново апеловао на министра унутрашњих послова да држава гарантује безбедност грађанима Суботице, па и мештанима Месне зајднице „Макова седмица“ која, како је рекао, већ годинама уназад спада међу најпогођеније месне заједнице у нашем граду овим проблемом.

„Ми ћемо и даље, као што то чинимо од 2015. године, апеловати на државне органе да учине све у интересу тога да се безбедност грађана загарантује. Било је ту претходних дана и акција полиције, то грађани прате, тако да знају да полиција у изузетно тешким условима ради свој посао. Нећемо олако давати обећања, знамо да ово не може да се заустави преко ноћи. И даље апелујемо да се чува јужна граница наше земље, да ови људи који су илегални мигранти не могу да дођу на подручје наших општина и градова. Тиме ћемо се бавити и у будућности и ја ћу и даље апеловати на министра унутрашњих послова и Владу Републике Србије да чине све у интересу безбедности грађана. Једноставно, није нормално да у Суботици грађани скоро сваког јутра имају 'доживљај' пуцњаве“, подвукао је др Балинт Пастор. Додао је да „Суботицагас“ сваке године пројектује 20 километара, и изграђује 20 километара гасоводне мреже. „Раније је то било 10 километара. Праве се и планови за 2024. годину.

Следеће године у МЗ 'Макова седмица' биће изграђено седам километара од тих 20 километара гасоводне мреже колико ће се изградити на територији нашег града у осам месних заједница, укључујући и приградска насеља. Радимо и на изградњи канализационе и водоводне мреже, али и на поправкама асфалта. Желео бих да наведем улице у којима је на територији ове месне заједнице нешто урађено и у којима се планирају радови на асфалтирању коловоза и изградњи гасоводне, канализационе и водоводне мреже, а то су: Даринке Радовић, Брачка, Јована Микића, Лукач Ђерђа, Љермонтова, Анке Буторац, Цељска, Сегединска, Ане Франк, Надежде Петровић, Ђери Ференца, Диљска, Титоградска и 4. Црногорске бригаде“, закључио је др Балинт Пастор. Директорка ЈКП „Суботицагас“ Тимеа Хорват је навела да су у улици 4. Црногорске бригаде завршени радови на изградњи гасоводне мреже у дужини од 350 метара, да је у овој години завршена изградња гасоводне мреже у улици „Антуна Сутуровића“, у МЗ „Ново село“, а да се паралелно одвијају радови и на изградњи гасоводне мреже у МЗ „Шупљак“.

„У Шупљаку је у току изградња 14 километара дистрибутивне гасоводне мреже и мислимо да ће ти радови  бити окончани до јесени. У улици 4. Црногорске бригаде може да се прикључи десет домаћинстава, а у МЗ 'Шупљак' око 420 домаћинстава. У току је изградња планске документације за изградњу гасоводне мреже на територији осам месних заједница, планирамо да радове започнемо већ ове године, али је извесно да ћемо извођењу радова приступити следеће године. То свакако зависи од избора извођача, а реч је о месним заједницама 'Макова седмица', 'Келебија', 'Пешчара', 'Зорка', 'Ново село', Дудова шума', 'Алекандрово' и 'Палић'“, казала је Тимеа Хорват.

Инфо: subotica.rs

sr_RS
sr_RS