cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Обележене три деценије рада Програма Народне кухиње Црвеног крста Суботица
Градска организација Црвеног крста Суботица данас је обележила јубилеј – тридесет година рада Програма Народне кухиње Црвеног крста у овом граду. Пригодној свечаности, уприличеној тим поводом у просторијама ове организације, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је том приликом  подсетио да је Народна кухиња суботичког Црвеног крста почела са радом у  октобру 1993. године, у веома тешким временима и за нашу државу, и за наше друштво, да се током минуле три деценије функционисања Програма Народне кухиње у овом граду број корисника мењао, али да се последњих неколико година усталио на 1.200 корисника захваљујући, пре свега, разумевању и подршци суботичке локалне самоуправе, Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине. Суботичка локална самоуправа сваке године у градском буџету определи средства за програм Народне кухиње, да је ове године за куване оброке и породичне пакете из буџета Града Суботице опредељено 36,7 милиона динара, што је, како је рекао, за 2,1 милиона динара више у односу на прошлу годину. Председница Градске организације Црвеног крста Суботица, др Ливија Деспенић, истакла је да су надлежни у суботичком Црвеном крсту одлучили да управо Светски дан хране – 16. октобар, буде дан обележавања тридесете годишњице рада Народне кухиње у Црвеном крсту Суботица. Она је изразила захвалност свима који су допринели функционисању Народне кухиње, а прочитала је и писмо генералног секретара Црвеног крста Србије, Љубомира Миладиновића, који је био спречен да присуствује  свечаности.
sr_RS
sr_RS