Градска организација Црвеног крста Суботица данас је обележила јубилеј – тридесет година рада Програма Народне кухиње Црвеног крста у овом граду.
Пригодној свечаности, уприличеној тим поводом у просторијама ове организације, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је том приликом подсетио да је Народна кухиња суботичког Црвеног крста почела са радом у октобру 1993. године, у веома тешким временима и за нашу државу, и за наше друштво, да се током минуле три деценије функционисања Програма Народне кухиње у овом граду број корисника мењао, али да се последњих неколико година усталио на 1.200 корисника захваљујући, пре свега, разумевању и подршци суботичке локалне самоуправе, Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине.
Суботичка локална самоуправа сваке године у градском буџету определи средства за програм Народне кухиње, да је ове године за куване оброке и породичне пакете из буџета Града Суботице опредељено 36,7 милиона динара, што је, како је рекао, за 2,1 милиона динара више у односу на прошлу годину.
Председница Градске организације Црвеног крста Суботица, др Ливија Деспенић, истакла је да су надлежни у суботичком Црвеном крсту одлучили да управо Светски дан хране – 16. октобар, буде дан обележавања тридесете годишњице рада Народне кухиње у Црвеном крсту Суботица.
Она је изразила захвалност свима који су допринели функционисању Народне кухиње, а прочитала је и писмо генералног секретара Црвеног крста Србије, Љубомира Миладиновића, који је био спречен да присуствује свечаности.