cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
ИТ смер од следеће године и на мађарском

Гимназија „Светозар Марковић“ је организовала Дан отворених врата специјализованог инфоматичког смера, током ког су суботички осмаци имали прилику да сазнају више о томе шта их чека уколико се одлуче да упишу баш тај смер.

Из Гимназије поручују да уводе ИТ одељење и на мађарском наставном језику. ИТ смер у Гимназији „Светозар Марковић“ постоји од 2018.године, прва генерација ученика матурирала је прошле године, а у наредну школску годину уписују шесту генерацију.

Своја искуства је са осмацима поделио и ученик четвртог разреда, Матија Сабо Војнић, који планира да упише Факултет организационих наука.

Након пет година Гимназија уводи још једно одељење овог образовног профила, па ће упис бити могућ и на српском и на мађарском језику, а свако одељење ће похађати по 20 ученика. Будући ИТ-евци су имали прилику да чују и каква је перспектива за запослење у некој од суботичких компанија. Из Гимназије додају и да је због повећаног интересовања, критеријум за упис на ИТ смер из године у годину све већи, а осим мале матуре полаже се и специјални пријемни из математике.

Извор:  vojvodjanski.com

 

 

sr_RS
sr_RS