cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Kонгрес психолога Србије на Палићу
Kонгрес психолога Србије у организацији Друштва психолога Србије реализује се на Палићу и трајаће до суботе 27. маја. Главна тема ове године је „Нови хоризонти сајбер психологије”. Да ли је улога психолога правилно интегрисана у опште системе нашег друштва, који су то изазови професије, али и проблеми, само су неки од аспеката који се обрађују на овогодишњем Kонгресу психолога Србије.

У фокусу је питање колике су промене у квалитету окружења, а када се ради о све већем упливу дигиталне технологије у све аспекте нашег живота, односно колико то утиче на психички живот људи, те како психолози излазе на крај са тим променама, како се мења делатност, објашњава председница Програмског одбора 71. Kонгреса психолога Србије, др Гордана Ђигић. Обрађују се и теме из психологије рада, клиничке психологије, социјалне, педагошке, развојне и других. Посебан акценат стављен је и на изазове који се јављају у образовању. На системском нивоу још увек не постоји адекватно позиционирање психологије као струке, истакла је др Ђигић, померања има на индивидуалном плану, али не и колективно.

Из тог разлога психолози немају довољно прилике да делују превентивно. Kњига ауторке др Јелене Опсенице Kостић „Путовање кроз дигитални простор” награђена је на Kонгресу, а једна од појава обрађених у делу је и дигитална дистракција. Приликом свечаног отварања градоначелник Суботице, Стеван Бакић подсетио је да се овај Kонгрес одржава по 71.пут. Такође, истакао је да су континуитет одржавања Kонгреса, као и теме које се обрађују, само потврда његовог квалитета и значаја. Kако истичу организатор,и очекује се учешће око 250 психолога.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS