cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Најављена 40. седница Скупштине града Суботице
„На 40. јубиларној редовној седници Скупштине града Суботице, у оквиру које ћемо имати укупно 11 тачака дневног реда, проширићемо делатност Слободне зоне Суботица предузећима са територије општине Кањижа. Конкретно, ради се о предузећима, о привредним друштвима из насеља Долине, које припада тој општини. У априлу ове године проширили смо територију Слободне зоне Суботица ка Сенти, а овом приликом ћемо то учинити и према Кањижи. Мислим да је то једна апсолутно добра, позитивна и исправна одлука. Крајњу  сагласност треба да да Влада Републике Србије, након одлуке Скупштине града. Ја сам сигуран да ће се то врло брзо реализовати“, казао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 40. седнице Скупштине града Суботице која је заказана за 5. октобар 2023. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова. Најавио је да ће се у четвртак на седници Скупштине града дати сагласност на Одлуку о повећању основног капитала Јавног комуналног предузећа „Суботицагас”.

„Ова одлука сведочи о томе да Јавно комунално предузеће 'Суботицагас' може да послужи као пример из области финансијске стабилности, да може да послужи као пример свим јавним предузећима не само на територији града Суботице, него у било којој другој локалној самоуправи“, истакао је др Балинт Пастор. Донеће се, како је рекао, и закључак о прихватању информације о упису ученика у прве разреде основних и средњих школа на територији града Суботице. „Ова информација се прихвата почетком сваке школске године. Значајно је, с обзиром на то да бројке нису увек позитивне какве су ове године, да је ове школске године уписано укупно 72 ученика више у првим разредима основних школа, од којих је 46 на мађарском наставном језику. На територији града Суботице, као што знате, ради 20 основних школа, а што се тиче средњих школа са територије града Суботице, укупно је 162 ученика више у првим разредима средњих школа“, нагласио је др Балинт Пастор. Додао је да ће се приступити изради Плана детаљне регулације за формирање слободне јавне површине (линеарног парка) на делу укинуте железничке инфраструктуре, пруге Суботица болница Црвенка, као и да ће се приступити изради Измене дела Плана генералне регулације VII за зоне „Кертварош” и „Нови град“ и делове зона „Мали Радановац”, „Радановац” и „Палић”.

„С једне стране, то се ради због изградње железнице, а са друге стране због тога што ће, након измене овог плана, неке површине предвиђене за индустријске области бити предвиђене за изградњу стамбених објеката. Мислим да је добро да у тим деловима града нема неке индустрије него да у комшилуку буду зграде где живе грађани. Они су то и захтевали и у складу са њиховим очекивањима ће се изменити план генералне регулације за ту зону између Кертвароша и Палића која обухвата ’Радановац’, ’Мали Радановац’, ’Палић', 'Нови град’ и 'Кертварош’“, рекао је др Балинт Пастор.

sr_RS
sr_RS