cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
На Покрајиској смотри 11 рецитатора из Суботице
На Покрајинској смотри рецитатора „Песниче народа мог”, која ће се одржати у Сечњу од 21. до 23. априла, Суботицу ће представљати 11 младих рецитатора. Зонска смотра рецитатора одржала се у Градској библиотеци Суботица, а на њој је наступило укупно 85 рецитатора из Суботице, Апатина, Сомбора, Бачке Тополе, Аде, Сенте и Малог Иђоша, од којих се на наредни ниво такмичења пласирало њих 24.

Од укупног броја пласираних, из Града Суботице на Покрајинској смотри наступиће 11 рецитатора и то из млађег узраста Николија Миланко, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај”, Драгиња Станковић, ученица ОШ „Иван Горан Kовачић” и Емилиа Тонковић, ученица ОШ „Иван Милутиновић”.

Из средњег узраста на Покрајинску смотру пласирали су се Невена Џамић, ученица ОШ „Мајшански пут”, Роберт Јурчак, ученик ОШ „Сечењи Иштван”, Маријан Рукавина из Завода за културу војвођанских Хрвата Суботица, Дуња Шаровић, ученица ОШ „Соња Маринковић” и Вишња Вилов, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај”.

Из категорије старијег узраста Суботицу ће на Покрајинској смотри представљати Иван Хуска из Завода за културу војвођанских Хрвата Суботица, Нађа Меанџија, ученица Гимназије „Светозар Марковић”, и Луца Молнар Габор из Дома ученика средњих школа Суботица.

Рецитаторе је пратио и оценио жири у чијем саставу су били председник Предраг Момчиловић, глумац и професор на Академији уметности у Новом Саду, Петронела Kермеци, глумица и уметничка директорка Драме на мађарском језику Народног позоришта Суботица и Kлара Дулић Шевчић, професорка из Суботице. Најбољи рецитатори награђени су дипломом.

Извор: danas.rs

sr_RS
sr_RS