cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
На Палићу одржан Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“
Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“, на којем се добро познатим филмским хитовима представило око две стотине малишана из специјалних и масовних школа из наше земље и иностранства, одржан је данас на Летњој позорници на Палићу. „Палићке нотице“ је, и ове године, отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, истакао да са великим задовољством може да констатује да овај фестивал, као манифестација посебно посвећена инклузији и оснаживању деце са сметњама у развоју, из године у годину оправдава најзначајнији разлог одржавања, а то је – прихватање различитости у најранијем узрасту.

На овогодишњим „Палићким нотицама“ представиће се деца из неколико суботичких школа и Дома за децу „Колевка“, као и деца из Београда и Новог Сада. Са нама су, као и прошле године, и наши драги пријатељи из Звечана, са нашег Косова и Метохије, и Бања Луке, из наше братске Републике Српске, а ове године први пут са нама биће и деца из Чачка, као и деца из Тивта, из братске Црне Горе“, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

Нагласио је да је град Суботица поносан на овај Фестивал и вредности које негује и промовише. „Музика и плес су, свакако, један од најбољих начина да  деца кроз креативан рад и дружење превазилазе баријере, развијају осећај емпатије  и толеранције. То је од изузетног значаја за доживљај инклузије као јединог прихватљивог начина друштвеног живота. Управо због тога, као и због велике жеље организатора овог фестивала да деца са радошћу ишчекују „Палићке нотице“ као место где су – деца само деца, где се друже, радују и веселе, Град Суботица је био, и наставиће да буде, поуздан партнер ове манифестације“, нагласио је Стеван Бакић.

Он је свим екипама пожелео успешан наступ, жирију да, као и до сада, буде објективан, а свим присутнима на Летњој позорници да  уживају у такмичарском и ревијалноим делу овогодишњих „Палићких нотица“, чија је тема филмска музика. „У уверењу да ћете се лепо дружити и да ћете са Палића и из Суботице понети незаборавне успомене, треће „Палићке нотице“ проглашавам отвореним“, рекао је Стеван Бакић. На Дечјем фестивалу музике и покрета „Палићке нотице“ било је осам такмичарских и седам ревијалних тачака. Према одлуци стручног жирија победник Фестивала  је ЈУ Центар „Заштити ме“ и ОШ „Ђура Јакшић“, Бања Лука, док су најбољи сценски наступ имале ОИСШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Соња Маринковић“, Суботица. Најбољи музички наступ имао је Национални инклузивни хор ИСОН, Нови Сад.

Инфо: subotica.rs

sr_RS
sr_RS