cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Конкурс за Невенов фестивал деце песника
Невенов фестивал деце песника, традиционална манифестација која ће се ове године одржати по 34. пут у Савином Селу, упутио је позив младим песницима да се пријаве на конкурс. Право да се јаве имају сви ученици основних школа који пишу песме и кратке лирске приче.

Песме и приче могу бити написане и на страним језицима или језицима националних мањина, уз услов да буду преведена на српски језик. Тема је слободна.

Радове умножене у три примерка потребно је послати најкасније до 1. маја на адресу: Kултурни центар Врбаса, Трг Николе Пашића 2, 21460 Врбас, са назнаком: Невенов фестивал деце песника- Савино Село. Све додатне информације могу се добити на мејл инфо@кцврбас.орг.

Невенов фестивал деце песника постао је значајан међународни фестивал који на посебан начин негује дечије стваралаштво и рад са даровитом децом. Фестивал се по правилу одржава крајем маја или почетком јуна у Основној школи “Бранко Радичевић” у Савином Селу. Прошле године на конкурс су пристигли радови више од 400 учесника, а најуспешнији су објављени у зборнику. Ранијих година, пре Kовида, број пристиглих рукописа био је и већи, па организатори верују да ће импозантан број деце учествовати на конкурсу и ове године и да ће Фестивал поново уживати значај и углед које ужива деценијама још од времена кад је неколико ентузијаста покренуло ову данас међународну смотру дечије поезије и стваралаштва.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS