cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Градоначелник Бакић упутио саучешће поводом смрти Иштвана Пастора

Са дубоким жаљењем и тугом сам примио вест да нас је напустио Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара, мудар човек и политичар који је био посвећен развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа између Срба и Мађара, и јачању заједништва свих грађана и народа Србије заснованом на међусобном разумевању, поштовању и толеранцији.

Иштван Пастор се залагао да мађарска заједница у Војводини негује свој идентитет, да се економски и социјално оснажује, да развија образовање и културу на матерњем језику, али је, као њен лидер, истовремено настојао да што је могуће више допринесе развоју Србије и реализацији пројеката који су од изузетног значаја за даље учвршћивање српско-мађарског пријатељства.

Са Пастором сам, кроз нашу вишегодишњу сарадњу, развио један пре свега пријатељски однос који се заснивао на обостраном поверењу и поштовању. Памтићу га као доброг и разумног човека и политичара који је држао до дате речи, као и по његовој огромној жељи да унапређује и побољшава односе у нашем друштву и држави. Одлазак Иштвана Пастора је велики губитак за политички и друштвени живот мађарског народа и Републике Србије у целини, али и обавеза свима нама да циљеве за које се залагао наставимо да остварујемо, да и даље идемо путем сарадње и заједништва и да се још више посветимо економском напретку и просперитету Србије.

Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, партијским колегама и поштоваоцима Иштвана Пастора.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић

 

sr_RS
sr_RS