cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Две деценије сајма меда у Бачкој Тополи
Јубиларни 20 .сајам меда одржан је у Бачкој Тополи 17. септембра у оквиру свечаности обележавања Дан општине.И поред лошег времена сајам је на Манифестационом тргу окупио дванаестак излагача, чланова Удружења пчелара Бачка Топола и госте из околних места и произвођаче пчеларске опреме.

Председник Удружења пчелара Бачка Топола Мирко Спасојевић на свечаности отварања подсетио је да су први пчеларски дан и изложба меда у граду одржани 1936. године у Ватрогасном дому. Од тада датира традиција пчеларства које се стално развија. Свој први сајам удружење је организовало пре две деценије а после двадесет година можемо да кажемо да смо напредовали и као удружење и као људи и као излагачи.

Једно од најстаријих удружења пчелара окупља око 80 чланова, захваљујући подршци локалне самоуправе ове године обезбеђен је декристализатор, о пчеларству и пчелама , значају чувања природе предавања су одржана деци ПУ ,, Бамби” , стална је сарадња са удружењем Зелено звонце у циљу повећања броја медоносних врста дрвећа и очувања природе, рекао је Спасојевић и подсетио да је удружење ПУ ,,Бамби ”, пензионерима и социјално угроженим лицима донирано 800 килограма меда.

Сајам је, уз честитке за јубилеј и жеље за даљи успешан рад, отворио председник СО Бачка Тола Саша Срдић, мед и пчелиње производ и производе од меда освешатили су свештеник Римокатоличке цркве отац Јошеф и Правослване цркве отац Ђорђе. Манифестацију је употпунио наступ малишана ПУ ” Бамби ”, чланова СКЦ ,,Вук Стефановић Караџић” и МКЦ Кодај Золтан. Пчелари су се овог пута својом изузетном понудом , придружили излагачима првог вашара локалних производа.

IC/TK

sr_RS
sr_RS