cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Црвени крст даривао бебе рођене на дан оснивања ове организације
Црвени крст даривао бебе рођене на дан оснивања ове организације У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста и Црвеног полумесеца, представници градске организације Црвеног крста Суботице посетили су најрадосније одељење суботичке болнице, где су уручили пригодне поклоне бебама рођеним на светски дан Црвеног крста, 8. мај. - Захваљући доброј сарадњи са Општом болницом у Суботици, и ове године ћемо посетити Одељење неонатологије. Традиционално, 9. маја дарујемо бебе које су рођене 8. маја, на Светски дан Црвеног крста. Овај дан је најзначајнији датум за нашу организацију, а обележава се на дан рођења оснивача Црвеног крста Анри Динана, који је и први добтиник Нобелове награде за мир - каже Лидија Сегединчев заменица секретара Црвеног крста Суботице. - Ове године је 8. маја рођено 6 беба, 5 девојчица и 1 дечак, а сви ће добити скроман, али пригодан и надамо се, користан поклон.

Она је, у име Црвеног крста Суботице, свим родитељима честитала, а деци пожелела дуг и леп живот, напомињући да својим гестом желе да се данас бебе, а сутра одрасли људи сећају значаја датума на који су рођени и да им то буде путоказ у животу како би увек следили путеве хуманости. На Одељењу неонатологије увек радо дочекују добронамерне госте и радују се поклонима за најмлађе: - Желела бих да се испред Одељења од срца захвалим Црвеном крсту, који нас сваке године обрадује и тадиционално посети 9. маја када дарују новорођенчад рођену 8. маја. Ове године, на Светски дан Црвеног крста рођено је 6 беба, 5 девојчица и 1 дечак. Све бебе су доброг општег стања, уредних налаза - каже Зорица Либман, педијатар неонатолог, запослена у суботичкој болници.

Заменица секретара Црвеног крста Суботице, Лидија Сегединчев, искористила је ову прилику да најваи још један леп гест ове организације, која ће пригодне поклоне уручити свим бебама рођеним у Недељи Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја. Родитељи ће благовремено бити обавештени о уручењу поклона. У оквиру Недеље Црвеног крста јуче је положено цвеће на бисту оснивача ове организације, Анри Динана. У наставку недеље, 11. маја ће бити уриличена додела признања за лица која су дала крв 5, 10 и 20 пута у четвртак, док ће 13. маја од бити подела гардеробе за лица којима је она неопходна. Ова акција ће се одржати од 9 до 11 у дворишту Црвеног крста.

Инфо: subotica.com

sr_RS
sr_RS