cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Хемијско-технолошка школа отворила врата за ђаке
Хемијско-технолошка школа отворила је врата за ђаке који завршавају осми разред, а ове године уписују шест одељења на српском наставном језику и три на мађарском. Осмаци и њихови родитељи, али и сви заинтересовани могли су данас да се упознају са радом Хемијско – технолошке школе и да провире у лабораторије, радионице и учионице ове образовне установе.

Велики број ученика био је заинтересован да испрати овај догађај, а међу њима су били и они који дефинитивно и са сигурношћу могу да кажу да је управо ова школа њихова прва опција на списку жеља. Своје искуство образовања, са будућим средњошколцима , поделио је и матурант Дарио Стантић који завршава смер за техничара заштите животне средине. Kако истиче, школа нуди квалитетно образовање, занимљиве профиле, али пре свега и могућност запослења одмах након завршене школе. Ова школа образује ученике на четири подручја рада, на два наставна језика, српском и мађарском.

У наредну школску годину према плану уписа обухваћено је шест одељења на српском и три на мађарском наставном језику. Од септембра у раду школе биће присутне и неке новине, које ће знатно допринети побољшању квалитета рада у школи, кажу из ове образовне установе. Хемијско-технолошку школу тренутно похађа око 600 ђака.

Инфо: vojvodjanski.com

sr_RS
sr_RS