cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Започео 15-ти Етно-камп
У организацији Хрватске читаонице и у сарадњи са Градском библиотеком Суботица, од 22. до 26. августа одржаће се 15. Етно-камп у којем ће учествовати 115 малишана и 60 волонтера.   Као и претходних година, камп ће се одржати у просторијама и дворишту ДСХВ-а, а планиран је и једнодневни излет у Таванкут на Етносалаш Балажевић.

Током пет дана деца основношколског узраста учествоваће у 14 креативно-мануелних радионица у којима ће израђивати различите употребне предмете.   Између осталог, овом приликом деца ће се упознати са везом, радиће са дрветом и сламом.

Као и до сада, посебна пажња биће посвећена очувању и заштити животне средине, па ће поједине радионице бити организоване са рециклираним материјалима који ће поновно наћи своју употребу.   Припремљене су и друге радионице и активности, као драмска, куварска, рецитаторска, традиционално певање и плесна.   Последњег, петог дана, одржаће се завршна приредба и продајна изложба радова насталих у кампу на којој ће деца показати родитељима шта су све радила и научила у Етно-кампу.

subiblioteka.rs

sr_RS
sr_RS