cropped-cottage-g9256254a0_19201.jpg
Уручено 129 уговора за стипендије студентима из општине Инђија- међу награђенима и спортисти
Знање и труд младих људи који постижу одличне резултате у стицању академских вештина препознати су као кључни у даљем развоју општине Инђија, истакао је председник те локалне самоуправе Владимир Гак, током свечане доделе уговора за 129 најбољих који су остварили право на стипендију.


Он је додао да је Општина Инђија у последњих седам година више пута повећавала износ стипендија, те да данас најбољи студенти остварују право на стипендију у износу од 20 хиљада динара у трајању од 10 месеци. Та локална самоуправа награђује труд и рад и успешних спортиста са територије општине Инђија који, такође, дају велики допринос.

-Сигуран сам да смо једина локална самоуправа у нашој земљи која додељује стипендију у месечном износу од 20 хиљада динара. Велика ми је част и поносан сам на то што имам прилику да уручим уговоре најбољим студентима у Инђији. Они су богатство нашег друштва и нешто што нема цену. Зато смо увек ту и подржавамо малде људе, поготово најбоље од најбољих, а они су данас са нама у овој свечаној сали - истакао је Гак и позвао све младе људе да се укључе у креирање друштвеног живота.

Међу 129 стипендиста је и Софија Мишковић, студент мастер студија на  Филолошком факултету у Београду која је, како каже, четири године уназад корисник стипендије Општине Инђија.

- Стипендија ми значи и у финансијском смислу али и у виду признања за сав труд и рад који сам уложила током студирања. Могу да потврдим да су стипендије у нашем граду доста више у односу на многе у Србији, једина стипендија чији је износ већи, је она која се додељује за посебне таленте- истакла је Софија.

На крају свечаног уручења уговора, председник Општине Инђија још једном је поручио да ће се трудити да се износ стипендија повећава наредних година, те да на тај начин желе додатно да мотивишу младе образоване особе да наставе да постижу одличне резултате током студирања. Такође, и да након завршетка студија, остану у свом месту и дају пун допринос друштвеној заједници у којој су одрасли.  Пројекат  „Школски спорт – У здравом телу, здрав дух“ суфинансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства. 

sr_RS
sr_RS